De eerste van de twee uitgestelde wedstrijden tegen Zandhoven werden werd beslecht op het kunstgrasveld. Aangezien de oorspronkelijke wedstrijd was aangevraagd op het B-terrein, moest de match ook daar worden gespeeld.

Gilbert Van Houdt pr- Noordstar: 'De vorige wedstrijd, weliswaar drie weken geleden, stonden we met z'n allen nog te bibberen met onze voeten in de sneeuw, vandaag hadden we te maken met zomerse temperaturen.

De bezoekers hadden de punten broodnodig om het behoud te verzekeren en leken extra gemotiveerd.

12' Yannick maakt de actie op rechts tegen de doellijn, komt tot een schot en de keeper duwt in corner

15' Vanop rechts wordt de bal strak voor doel gebracht, Jeroen is goed gevolgd en schuift de bal onder de keeper in doel en 1-0

19' Niels onderschept de bal, legt de bal breed op Rik die met een hakje Joren L. in schietpositie brengt. De keeper houdt z'n netten schoon

22' Op de tegenaanval komt de 1-1 op het bord

30' 1-2 : de verdediging wordt uitgespeeld en alles valt te herdoen

38' 1-3 : aanval op rechts wordt efficiënt afgerond

40' Met een lange bal wordt Yannick bereikt, kopt zich vrij en het schot wordt geweerd door de keeper

44' Op pas van Niels komt Yannick alleen voor doel, de keeper wordt omspeeld en de aansluitingstreffer is een feit : 2-3

Rust : de pauze was welkom voor beide ploegen in deze eerste warmte. Zandhoven was de meest bedrijvige ploeg in de eerste 45 minuten. Ze hielden het tempo hoog en waren bij momenten agressief in duels, bovendien waren ze zeer efficiënt in de afwerking. In het spel van Noordstar zaten te veel slordigheden en ieder mistasten werd afgestraft. De tweede helft moest beter.

45' vervanging : Hannes ipv Thijs

52' inworp op Yannick, het schot zoeft over

55' een hoge voorzet wordt binnengekopt door de tegenstrever : 2-4

59' 3-4 : de bal wordt door Niels voor doel gebracht en Joren L. tikt binnen

62' vervanging : Khalid ipv Rik

65' Hannes bereikt Yannick met een kruispas, schot richting 1e paal, zonder succes

72' vervanging : Bram ipv Jeroen

75' 3-5 : vrije trap voor de paars-witte, de hoge bal wordt binnengekopt

81' vrije trap op zo'n 25m. Yannick achter de bal, met een magistraal schot zuiver in de winkelhaak komt de 4-5 op het bord en de spanning blijft

83' voorzet Hannes waarop Khalid kan koppen maar te zwak

85' 4-6 : van tegen de doellijn wordt de bal teruggelegd en opnieuw wordt de voorsprong uitgediept

89' 4-7 : match gespeeld...

92' : 5-7 : Khalid wordt vrijgespeeld voor de keeper, blijft kalm en zorgt voor de eindstand

1e elftal : Jarne, Tom, Bert, Thijs, Joren J., Jeroen, Rik, Nick, Yannick S., Joren L., Niels

Bank : Wout, Bram, Khalid, Hannes

Besluit : Voor de Zandhovensupporters en de eventuele neutrale supporters moet het een match geweest zijn om duimen en vingers af te likken. Twaalf doelpunten in één wedstrijd, het is een rariteit op zich.

Als Noordstarsupporter is het natuurlijk iets minder positief. De bezoekers bleven knokken voor de drie punten en dat mocht ook letterlijk genomen worden, getuigen de vele gele kaarten en het feit dat ze de match beëindigden met 10 man.

Ook bleven zij de jonge scheidsrechter (19 jaar) bespelen op verbaal gebied. Alle middelen waren geoorloofd en daar maakten ze gebruik van om hun doel te bereiken.

Volgende week volgt de verplaatsing naar Balen, laat ons hopen op een goed resultaat om het waterkansje op de eindronde te behouden.'

Verslag : Gilbert Van Houdt - Foto's : Annick Van den Bruel